Noodfonds corona voor Veldhovense maatschappelijke organisaties

Foto: veldhoven.nieuws

De afgelopen periode heeft de gemeente Veldhoven de nodige maatregelen ingezet die de druk op ondernemers en instellingen in Veldhoven verlicht. Om de gevolgen van corona voor de Veldhovense culturele en maatschappelijke organisaties te beperken, heeft de gemeente besloten om daarnaast een noodfonds op te richten.

De coronacrisis heeft een grote invloed op onze samenleving. Niet alleen waar het gaat om de gezondheid en welzijn van mensen, maar ook op het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Een groot aantal organisaties en bedrijven heeft steun nodig om overeind te blijven. Ook in Veldhoven zien we dat een aantal organisaties, instellingen en commerciële partijen het zwaar heeft en om financiële ondersteuning vraagt.

De afgelopen tijd heeft de gemeente al de nodige maatregelen ingezet die de druk op ondernemers en instellingen in Veldhoven verlicht. Denk hierbij aan uitstel van betaling van huur en belastingen voor verenigingen en organisaties of soepel omgaan met subsidieafspraken.

Aanvullende steun

Om de gevolgen van corona voor de Veldhovense culturele en maatschappelijke organisaties te beperken, heeft de gemeente besloten om daarnaast een noodfonds op te richten. Dit noodfonds is bedoeld voor die partijen

  • die van maatschappelijk belang zijn voor Veldhoven
  • in acute financiële nood zitten vanwege de coronacrisis
  • én zonder deze aanvullende steun dreigen om te vallen (met andere woorden: zonder deze bijdrage failliet dreigen te gaan of moeten stoppen met de activiteiten)

 

Als een organisatie aan de juiste voorwaarden voldoet, kan de organisatie uit het noodfonds een bijdrage krijgen om te kunnen blijven bestaan. Organisaties kunnen van 2 tot en met 31 december 2020 een aanvraag doen via de pagina Noodfonds. Hier is ook meer informatie over het fonds en de voorwaarden te vinden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen