Versoepeling coronamaatregelen binnen de huizen van Oktober

Foto: Veldhoven.nieuws

De afgelopen tijd gaat het de goede kant op met de coronacijfers bij Oktober. Er zijn al enige tijd weinig nieuwe besmettingen of uitbraken binnen de huizen. Veel mensen zijn ook gevaccineerd. Dat betekent dat er een aantal maatregelen zijn versoepeld.

Voor bezoek op kamer van de cliënt:

Op de cliëntenkamers van PG- en somatische afdelingen en de hospice, hoeven bezoekers geen mondkapje meer te dragen en geen anderhalve meter afstand meer te houden van hun naaste. Het is aan u als bezoeker om de inschatting te maken of u deze regels los wil laten of niet.

Let op:

  • Bezoekers van een GRZ-afdeling (revalidatie) zijn nog wel verplicht om anderhalve meter afstand te houden op cliëntenkamers en een mondkapje te dragen. Dit omdat de doelgroep ontzettend kwetsbaar is, de vaccinatiegraad op deze afdelingen niet hoog genoeg is en er veel contacten en bewegingen op de afdelingen zijn. Wanneer de coronacijfers en vaccinatiegraad in onze omgeving gunstig zijn, wordt hier ook versoepeld.
  • In de gangen en de openbare ruimtes is het nog steeds verplicht om een mondkapje te dragen en afstand te houden van anderen.
  • Medewerkers van Oktober blijven wel mondkapjes en handschoenen dragen, ook op de cliëntenkamers.

Voor bewoners van PG- en somatische afdelingen of woningen:

Bewoners van PG- en somatische afdelingen worden gezien als een huishouden. Daarom is het niet meer nodig dat er onderling continu afstand wordt gehouden. Op de PG-afdelingen was dat in de praktijk al vaker zo.

Let op:

  • GRZ-afdelingen zijn hier opnieuw de uitzondering. De cliënten die hier verblijven zijn extra kwetsbaar en verblijven vaak maar korte tijd bij Oktober, waardoor deze niet worden gezien als een huishouden. Het is dus belangrijk dat zij onderling wel afstand houden.
  • Cliënten op de dagbesteding houden waar mogelijk onderling anderhalve meter afstand.

Voor bezoekers aan de restaurants:

Vanaf 26 mei zijn de openingstijden van de terrassen bij de restaurants verruimd tot uiterlijk 20.00 uur (of tot de sluitingstijd van het restaurant). Op het terras kunt u gebruik maken van een beperkte kaart.

Let op:

  • Cliënten en bezoekers mogen helaas nog niet binnen in de restaurants eten (restaurants mogen nog niet open van de overheid). Medewerkers mogen dit wel, omdat dit vaak hun enige pauzeplek is.
  • Cliënten en hun bezoek kunnen op dit moment nog gratis koffie en thee krijgen in onze restaurants en op de terrassen, omdat zij nog niet in de huiskamers kunnen zitten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen