Deel Provincialeweg eenrichtingsverkeer

Foto:

Het gedeelte Provincialeweg tussen Oranje Nassaulaan en De Run 1100 wordt eenrichtingverkeer voor auto’s.

Door voorbereidende werkzaamheden was dit deel van de Provincialeweg voor autoverkeer in beide rijrichtingen afgesloten van maandag 3 tot en met vrijdag 21 februari. Met deze maatregel bevordert  de gemeente de verkeersdoorstroming op de Kempenbaan. (Brom)fiets- en voetgangersverkeer blijft wel mogelijk in beide richtingen.

Verbeteren bereikbaarheid

Wethouder Ad van den Oever: “Het is erg druk op de Kempenbaan. Het autoverkeer vanaf de Provincialeweg richting Eindhoven en snelwegtoeritten kruist de verkeersstromen op de Kempenbaan. Het invoegen op deze plek zorgt voor veel vertraging en dat wordt nu hopelijk een stuk minder. Het is een van de maatregelen die we nemen om de bereikbaarheid van Veldhoven te verbeteren.”

Nieuwe situatie Provincialeweg

Na 21 februari is het deel van de Provincialeweg tussen Oranje Nassaulaan en De Run 1100 voortaan eenrichtingsverkeer voor auto’s. Bestuurders kunnen dan vanuit Eindhoven/snelwegafritten nog steeds vanaf de Kempenbaan rechtsaf naar de Provincialeweg. Automobilisten vanuit de richting Burgemeester van Hoofflaan rijden voortaan via De Run 3100 naar de Kempenbaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen