Praat mee over de toekomst van Veldhoven

Foto: Annick Vanblaere via Pixabay

Hoe ziet Veldhoven eruit in 2040? De toekomst van Veldhoven raakt iedereen die nu en straks in Veldhoven woont en werkt, of er weleens op bezoek komt. De gemeente wil daarom iedereen de gelegenheid geven om mee te praten over die toekomst.

Omgevingsvisie

In 2021 komt er een nieuwe Omgevingswet. Deze wet vereenvoudigt regelgeving op het gebied van een veilige en gezonde leefomgeving. Deze wet zegt dat gemeenten een toekomstvisie op de omgeving moeten opstellen. Dit is nodig om een goed omgevingsplan te kunnen maken, en dat is de basis voor verzoeken en vergunningsaanvragen. De Omgevingsvisie is een nieuw en verplicht instrument uit de aankomende Omgevingswet.

Speerpunten bepalen

Waar bouwen we woningen en voor wie? Hoe gaan we om met buitengebied en de groenvoorziening in de wijken? Moet de bereikbaarheid verbeteren? Blijven de dorpen herkenbaar? Kan werkgelegenheid uitbreiden? Krijgt duurzaamheid prioriteit? In februari hebben we met inwoners, ondernemers en organisaties gesproken over hoe Veldhoven er in 2040 uit zou kunnen zien, als we het hebben over groen, bereikbaar, duurzaam, inclusiviteit (samenleving), wonen, en werken.
Nu gaan we kijken wat we de komende jaren in de fysieke omgeving moeten doen (en laten) om in 2040 de gemeente te zijn die we willen zijn. We bepalen de speerpunten en keuzes die op de lange termijn doorwerken.

Log in op 1 juli en praat mee over jouw Veldhoven in 2040!

Meld je aan door te mailen naar [email protected]. Na aanmelding krijg je van de gemeente de benodigde informatie om mee te doen.

Uiteindelijke beslist de gemeenteraad in januari 2021 over de definitieve visie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen