Veldhovenaren zijn tevreden over ondersteuning en zorg

Foto: veldhoven.nieuws

Veldhovenaren zijn ook dit jaar over het algemeen tevreden over de ondersteuning en zorg die ze vanuit de gemeente krijgen. Dat blijkt uit onafhankelijke onderzoeken die afgelopen voorjaar zijn uitgevoerd.

Het gaat om ondersteuning op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet, de Participatiewet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

Veel Veldhovenaren vinden dat de gemeente goed met hun hulpvraag omgaat. Ze voelen zich serieus genomen en waarderen het om samen met medewerkers naar oplossingen te zoeken. Ook over de geboden ondersteuning zijn de meeste mensen te spreken.

‘Er is nog genoeg werk aan de winkel’

Wethouder Mariënne van Dongen is blij dat Veldhovenaren goed worden geholpen. Maar er is ook nog genoeg werk aan de winkel. “Nog te weinig mensen kennen de onafhankelijke cliëntondersteuner bijvoorbeeld”, vertelt Van Dongen. “Daar houden we dit najaar een campagne voor. Daarnaast krijgen steeds minder Wmo-cliënten hulp van de partner of een andere naaste. Mensen wonen langer thuis, ook met complexe problematiek. Dat kan niet altijd door iemands netwerk worden opgevangen. Er wordt dus veel vaker een beroep gedaan op de gemeente, ook door het ingevoerde Wmo-abonnementstarief.”

Kijk hier voor de tevredenheid per uitvoering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen