Herdenking bombardement Zeelst zonder publiek

Foto: Veldhoven Nieuws

Ook dit jaar mag er geen publiek aanwezig zijn bij de herdenking van het bombardement Zeelst. Ook de stille tocht gaat helaas niet door.

Elk jaar herdenkt de gemeente Veldhoven op 17 september alle burgers en militairen die door oorlogshandelingen en terreur omkwamen. Dit gebeurt bij het monument ‘Donderslag bij heldere hemel’ op het Meiveld. Vanwege de coronamaatregelen mag hier ook dit jaar geen publiek bij aanwezig zijn. Dit geldt ook voor de kranslegging op het kerkhof. Helaas gaat ook de stille tocht dit jaar niet door.

Organisatie herdenkingen

De werkgroep ‘Herdenkingen Veldhoven 4 mei en 17 september’ organiseert in Veldhoven de herdenkingen. Het gaat daarbij om herdenkingen van alle burgers en militairen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, waar ook ter wereld, door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen.

Op 17 september 1944 kwamen in Zeelst (gemeente Veldhoven) 19 burgers om bij het geallieerde bombardement. Dit gebeurde op de 1e dag van Operation Market Garden bij de bevrijding van Zuid-Nederland. Op het centraal gelegen Meiveld vindt jaarlijks de herdenking plaats van het bombardement.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen