Erespelden voor twee vrijwilligers Stichting Eva

Nel Pijl, Gerry van Haaren en wethouder Mariënne van Dongen
Nel Pijl, Gerry van Haaren en wethouder Mariënne van Dongen
Foto: Veldhoven Nieuws

Vrijdag reikte wethouder Mariënne van Dongen twee Erespelden uit aan vrijwilligers van de Stichting Educatie voor Anderstaligen (Eva). Nel Pijl (69) en Gerry van Haaren (57) ontvingen de gemeentelijke onderscheiding voor hun langdurige inzet als vrijwilliger.

Nel Pijl-van den Berg is 25 jaar vrijwilliger bij Stichting Eva. Zij begeleidt en ondersteunt de handwerkbijeenkomsten en verzorgt de bijbehorende administratie. Gerry van Haaren – van Kessel zet zich al ruim 17 jaar in als penningmeester en (interim) voorzitter bij Stichting Eva. Daarnaast is zij ook vrijwilliger bij Digitaalhuis Veldhoven. Ook was zij actief binnen de parochie St. Caecilia, zat ze jarenlang achter de kassa bij Cult & Tumult en was ze 15 jaar begeleidster bij Stichting Peuterspeelzaal Dribbelhof.

In goede handen

De Stichting Eva zorgt ervoor dat nieuwe Nederlanders zich hier thuis gaan voelen. De vrijwilligers hebben perioden gekend dat de toeloop erg groot was. Gerry van Haaren neemt nu afscheid als voorzitter in de wetenschap dat de Stichting Eva in goede handen is. Ze is trots op wat ze achterlaat.

De uitreiking van de spelden, oorkondes en bloemen vond plaats tijdens de medewerkersdag van Stichting Eva die plaatsvond in De Volmolen in Riethoven.

Waardering inzet

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen