Henk en Mien Fisser-Soetens zijn 60 jaar getrouwd

Henk en Mien Fisser
Henk en Mien Fisser
Foto: Veldhoven Nieuws

Vandaag vieren Henk en Mien Fisser-Soetens hun diamanten huwelijk. Beide komen ze uit een groot gezin.

Mien (86) is geboren in Vessem in een gezin met 14 kinderen. Bij Henk (85) zaten ze met 7 kinderen aan tafel. Henk ik geboren op het Hoogeind in Oerle waar hij naar de jongensschool ging. “Op vrijdag werd ik 14, en op maandag moest ik gaan werken bij sigarenfabriek De Paladijn.” Daarna volgde sigarenfabriek Velasquez. Op de Rijkswerkplaats in Eindhoven liet hij zich vervolgens omscholen tot metselaar. Tot zijn 57,5 jaar werkte hij vervolgens voor verschillende bouwbedrijven.

Ook Mien zat tot haar 14e jaar op de basisschool. “Ik was al verhuurd voordat ik van school kwam. We waren thuis met 14 kinderen, ik moest gaan werken als hulp in de huishouding bij de familie Prinsen.” Toen Mien 12 was, verhuisde het gezin naar een woning aan de Locht in Veldhoven. En op die plek woont ze nu nog steeds. “Vroeger heette het hier Locht, in de jaren 60 is dat Den Boogerd  geworden.”

Sudderen

Op de kermis in Riethoven leerde ze Henk kennen. Mien: “Je ging in die tijd alle kermissen af want er was verder niets te beleven. In een van de cafés troffen we elkaar. We zijn samen naar huis gefietst en toen begon het een beetje te sudderen.” Na 5 jaar verkering stonden ze voor het altaar in Veldhoven. Ze konden in 1960 niet aan een huis komen. Miens vader had de oplossing! Hij kreeg vergunning om een kippenhok te bouwen en dat werd het onderkomen van het pasgetrouwde stel.

Henk: “We namen dat in gebruik als noodwoning. Later kwam er een woonbestemming op. Ik heb er wel 40 jaar aan verbeterd en verbouwd.” Henk voetbalde jarenlang in de vaandelteams van RKVVO en UNA. “Maar ik blonk het meest uit in de derde helft. Er was toen nog geen kantine bij het sportveld. Daarom legden we aan bij een kroeg, ook bij uitwedstrijden.”

Hobby’s

Het echtpaar begint de dag altijd met het lezen van de krant. Mien: “We slapen nooit uit, dat kunnen we niet. Vaak zitten we al voor 8 uur aan het ontbijt. Ik begin de krant altijd met de overlijdensadvertenties. Ook lees ik het streeknieuws en de strips.” Verder houdt ze van legpuzzels. Henk heeft geen hobby’s, hij vult zijn dagen met van alles. Zo hebben ze een grote tuin waarin hij zich kan uitleven. En samen hebben ze altijd veel gefietst, want een auto hebben ze niet. “Toen we nog goed konden fietsen, misten we die niet. Maar nu wel eens”, zegt Mien. ‘Nu vragen we enkele keren per jaar een van de kinderen.”

Ze hebben het enorm naar de zin op hun plekje in Den Boogerd. “We hebben alles gelijkvloers. Ik heb hier altijd graag gewoond, ook toen het nog een noodwoning was.”

De familie ging al vaak met zijn allen op vakantie. Om het diamanten huwelijk te vieren, had het echtpaar een landgoed gehuurd om er met 30 familieleden te feesten. Helaas gaat dat er nu niet van komen. Maar ze houden het tegoed, het uitje is doorgeschoven naar volgend jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen