Vanaf 7 november eerste 2 uur gratis parkeren rond Citycentrum

De Citycentrum vloggers interviewen Jean-Paul van den Tillaar
De Citycentrum vloggers interviewen Jean-Paul van den Tillaar
Foto: Veldhoven Nieuws

Gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren maken het mogelijk dat bezoekers van het Citycentrum voortaan de eerste 2 uur gratis kunnen parkeren. Een bezoek aan het Citycentrum wordt hierdoor makkelijker en aantrekkelijker.

Bij zijn aanstelling als wethouder in 2018 maakte Daan de Kort het Citycentrum tot speerpunt. “Het gratis parkeren was al jaren een wens van de winkeliers. Dat kan ik heel  goed begrijpen. Samen met de ondernemers, vastgoedeigenaren en supermarkten wilde ik er energie in gaan steken.” Er volgde een periode van 2,5 jaar dat De Kort en Jean-Paul van den Tillaar als voorzitter van de Ondernemersvereniging van het Citycentrum vrijwel wekelijks contact hadden. Van den Tillaar: “Dat geeft wel aan dat we er echt in geloven.”

Resultaat

De inspanningen hadden resultaat. Dinsdag 27 oktober is het nieuwe parkeerbeleid formeel bekrachtigd door de gemeenteraad. Op zaterdag 7 november gaat het in. De blauwe parkeerschijf is samen met een flyer inmiddels huis-aan-huis bezorgd. De parkeerschijf is gratis aangeboden namens de gemeente en de ondernemers. “Een gastvrij Citycentrum is een basisvoorwaarde voor de toekomst van het winkelcentrum”, weet Van den Tillaar.

Vanaf zaterdag 7 november kan iedereen dus de eerste 2 uur gratis parkeren op alle terreinen in en om het Citycentrum en in de parkeergarage. In de parkeergarage geldt na 2 uur het uurtarief van € 1,30. Op de langparkeerterreinen Repel en Bree kunt u een dagkaart van € 4,00 kopen, of na 2 uur het uurtarief van € 1,30 betalen.

Zolang de voorraad strekt, zijn in alle winkels in het Citycentrum parkeerschijven te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen