Diamanten paar Willem en Gerda Huizinga

Foto: Familie Huizinga

Willem en Gerda Huizinga zijn al 60 jaar een paar. Het diamanten paar leerde elkaar kennen tijdens het dansen.

Willem Huizinga is geboren op 16 maart 1939 in de Apeldoornstraat te Eindhoven. Zes weken na zijn geboorte verhuisde het gezin naar de Wenckenbachweg in Eindhoven. Gerda Huizinga – v/d Boomen is in het zelfde jaar geboren op 24 september. Zij kwam in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop ter wereld. Gerda woonde destijds in de Daliastraat in Eindhoven. Het was tijdens het dansen in het café van Mierlo in Eindhoven dat ze elkaar leerden kennen. Daar Willem protestant hervormd was en Gerda katholiek, was het nog een hele heisa om te trouwen. Willem moest zich laten omvormen tot katholiek. Om de catechismus te leren is hij 9 maanden bij de paters aan de Heilige Geeststraat in Eindhoven geweest. De motivatie was groot want Willem slaagde hiervoor met verve. Na het huwelijk in 1961 werd het gezin al snel verblijd met de geboorte van dochter Anita. In 1963 kwam er gezinsuitbreiding: zoon Geert kwam ter wereld.

Bouw

In 1992 moest Willem noodgedwongen stoppen met werken. Zijn gezondheid liet dat niet meer toe.  Het grootste deel van zijn werkzame leven speelde zich af in de bouw. Dat was destijds fysiek zwaar werk want er werd nog veel met de hand gedaan. Gerda heeft gewerkt bij de sigarenfabriek Mignot & de Blok aan de Kanaalstraat in Eindhoven. Daarna nog maar liefst 25 jaar bij Philips. Ze begon er op Strijp S(onder de klok) en eindigde bij Philips Nederland aan de Boschdijk. Met 60 jaar is ze met vervroegd pensioen gegaan. En tijdens al deze jaren heeft ze ook nog eens liefdevol voor haar man Willem en haar kinderen gezorgd.

Zelfstandig

Gedurende 30 jaar woonde het echtpaar in de Schoolstraat in Woensel. Daarna verhuisden ze naar Hemelrijken waar ze zich 25 jaar thuis voelden. Sinds 2018 is Veldhoven hun woonplaats. In een gelijkvloerse woning wonen ze nog geheel zelfstandig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen