Viaduct en toe- en afritten over A67 vrijdagavond open

Het project Kempenbaan West bereikte vanmorgen een mijlpaal met de bestuurlijke opening van het viaduct en de toe- en afritten over de A67. Vanaf vrijdag na de avondspits kan het verkeer er gebruik van maken.

“We doen het voor de bereikbaarheid van Veldhoven”, zegt wethouder Ad van den Oever. Ten overstaan van burgemeester Marcel Delhez, gedeputeerde Christoph van der Maat van de provincie Noord-Brabant en een aantal genodigden voltrok hij vanuit een grijpkraan de openingshandeling. Met de kraan verwijderde hij een wit zeil van een flinke grenspaal die bij het viaduct staat. Aan de paal zijn de logo’s bevestigd van de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat. Zij nemen als wegbeheerders het viaduct en de weg in onderhoud.

De wethouder gaf aan blij te zijn hier te staan. “Het project heeft veel vertragingen gehad. Maar met geloof, lef en doorzettingsvermogen hebben we het tot een goed einde gebracht.” Niet alleen de bereikbaarheid van de bedrijven op de Run krijgt hiermee een impuls. De nieuwe afslag van de A67 sluit ook direct aan op de Zilverbaan die naar Park Forum en Eindhoven Airport loopt.

Zilverackers

Het afritnummer van het viaduct nabij verzorgingsplaats Oeienbosch wordt 31 en de naam is Zilverackers. Het kunstwerk is voorzien van kenmerkende houten bekleding die het viaduct een natuurlijke en tegelijkertijd robuuste uitstraling geeft. Tijdens de avond- en nachtelijke uren brandt  groene LED-verlichting. Die wordt rond de zomervakantie aangelegd.

Aan de overzijde van het viaduct sluit eind oktober ook nog de nieuwe N69 aan. Dat zou dan 2 maanden eerder zijn dan gepland. Van den Oever hoopt er dan weer te staan voor een uitgebreider feestje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen