Spanning bij groep 6 van basisschool St. Jan Baptist

Foto: Veldhoven Nieuws

De spanning is van de gezichten af te lezen bij de kinderen van groep 6 van St. Jan Baptist. Wat is hier aan de hand?

Dinsdagmiddag vond het Grote Chaos Confettifestival plaats waaraan door 20 scholen uit Veldhoven en andere plaatsen werd deelgenomen. De kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 wisten niet wat hun te wachten stond. Wel dat de klas versierd moest worden, ook dat de gekregen confettikanonnen klaargelegd moesten worden, en ook dat het digiboard gebruikt moest worden.

Vanwege corona kon het Art4U Brede School Muziekfestival in Theater de Schalm  dit jaar niet doorgaan. In plaats daarvan kwam het theater via het digiboard in de klaslokalen van de deelnemende groepen. De groepen 1 tot en met 3  genoten van een muzikaal sprookje dat eerder was opgenomen in het theater. Tijdens de voorstelling Luilekkerland in lockdown konden de jongste kinderen gezellig samen de liedjes meezingen.

De groepen 4 tot en met 8 kregen filmpjes te zien waarin docenten van muziekschool Art4U en stagiaires van Brede School Veldhoven uitdagingen aangingen. Via een tablet moesten ze vooraf gokken op de winnaar. Groep 6 deed erg goed zijn best want er was een uitje met de hele groep naar een ijssalon te winnen. De spanning was dan ook groot toen de winnende groep bekend gemaakt werd. Alle kinderen moesten zich achter hun bureau verstoppen toen de winnaar bekend werd gemaakt. Dat blijkt uiteindelijk een groep van basisschool Zeelsterhof te zijn.

Schottelslet

Het klaslokaal ligt dan vol met confetti. “Normaal mag dat alleen met carnaval. Maar nu moest het ook voor het confettifestival”, zegt Julia (10). Charlie (10) vond de confetti het leukst van de middag. “Dat is heel feestelijk.” Dat ze uiteindelijk op de 38e plaats eindigden van de 69 groepen vond niemand erg. Ze hadden een leuke en leerzame middag gehad want ze weten nu ook wat een schottelslet is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen