Erespeld voor Oerlese Sonja Silkens

Foto: Veldhoven Nieuws

Vrijdag 9 juli reikte wethouder Hans van de Looij de gemeentelijke Erespeld uit aan Sonja Silkens-van Doren (53).

De uitreiking van deze gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Zonnebloem in dorpscentrum d’Ouw School in Oerle.

Sonja Silkens

De verrassing was groot toen de goedlachse Oerlese om 18.30 uur ineens haar man Tinus en hun  zonen Tom, Stef en Mart zag binnenkomen. De wethouder gaf aan dat het dan ook geen grote verrassing meer was voor wie hij naar d’Ouw School was gekomen. Hij vertelde dat Sonja veel goed werk doet als vrijwilligster. Al ruim zeventien jaar zet zij zich belangeloos in voor de lokale gemeenschap. Ze was jarenlang hulpmoeder bij basisschool St. Jan Baptist, bestuurslid van het Tienercomité Oerle, mantelzorger en vrijwilliger bij de parochie Christus Koning. Daarnaast is ze nog steeds heel actief binnen de Zonnebloem afdeling Oerle.

Naast de Erespeld en de oorkonde was er ook een bos bloemen voor Sonja. Namens de Zonnebloem afdeling Veldhoven was Joop Sloot aanwezig. Hij vertelde bijzonder trots te zijn op deze vrijwilligster en noemde Sonja een voorbeeld voor veel mensen in de gemeenschap. Hij roemde ook de onderlinge verstandhouding en sprak de hoop uit dat ze nog heel lang haar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem blijft doen. Ook Joop overhandigde haar een bloemetje.

Die hoop sprak ook vrijwilligster Mieke van den Hurk van de Zonnebloem afdeling Oerle uit. Ze feliciteerde Sonja met de onderscheiding en opnieuw viel Sonja een fraaie ruiker ten deel. En er was nog een vierde boeket. Dat kwam van de buurtvereniging waar Sonja woont en werd overhandigd door Henk van der Aa.

Waardering inzet

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen onze samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap enorm.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen