Julius en Daan winnaars profielwerkstuk Sondervick

Daan, Julius en Dragan presenteren vol trots het prentenboek
Daan, Julius en Dragan presenteren vol trots het prentenboek
Foto: Veldhoven Nieuws

Julius Thijssens en Daan Croonen schreven samen een kinderboek over ALS als profielwerkstuk voor hun eindexamen VWO. Maandag werd bekend dat het tweetal daarmee de Sondervick Profielwerkstukprijs in de wacht heeft gesleept.

Alle leerlingen maken voor hun eindexamen een profielwerkstuk waarvoor ze zelf een onderwerp kiezen. Er werden dit jaar zeven werkstukken genomineerd voor de Sondervick Profielwerkstukprijs. De jury let hierbij originaliteit van het onderwerp, de getoonde onderzoeksvaardigheden, de reflectie op leerpunten en de presentatie van het werkstuk.

Een kinderboek over ALS

Julius en Daan maakten voor hun VWO-opleiding een schitterend werkstuk met diepgang vanuit persoonlijke ervaring geschreven. Hun werkstuk gaat over een kinderboek om jonge kinderen in het ziekteproces van ALS mee te nemen. En zij hebben dit boek zelfs daadwerkelijk uitgegeven. Rector Monique van Roosmalen: ‘Ik heb het boek meteen gekocht en werd stil van het prachtige verhaal waarin de hond Jack uiteindelijk zijn schapen niet meer kon hoeden. Gelukkig had hij vele vrienden die de rest van zijn leven draagbaar maakten.’

Veldhoven Nieuws publiceerde eerder een interview met Julius en Daan over de totstandkoming van hun kinderboek.

Julia Basten en Jamelia den Brok uit 4 mavo wonnen met hun profielwerkstuk over het beroep weddingplanner.

De economische gevolgen van de coronacrisis voor de lokale detailhandel is het onderwerp waarmee Sjoerd van Gerwen en Marc Beckers uit 5 havo de prijs in de wacht sleepten.

Maandag 9 mei zijn de winnaars verrast met felicitaties en een lekkere taart. Nogmaals gefeliciteerd allemaal!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen