Martien Stam ontvangt Koninklijke onderscheiding

Een zichtbaar ontroerde Martien Stam (78) is zaterdag rond het middaguur benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De overhandiging vond plaats door burgemeester Marcel Delhez die daarvoor naar het huisadres van Martien was gekomen. Vanwege de coronasituatie speldde de burgemeester niet zelf de onderscheiding op, maar liet deze handeling over aan de echtgenote van Martien. Naast de onderscheiding was er een oorkonde, bloemen, een taart en de Nederlandse vlag.

Martien kreeg de onderscheiding voor zijn werkzaamheden als evangelist/pastoraal werker en adviseur van het bestuur van stichting Chauffeurs Evangelisatieteam Holland (CEH).

Na het beëindigen van zijn beroep als vrachtwagenchauffeur, bleef hij betrokken bij de transportwereld. Zo was hij vanaf 1985 evangelist/pastoraal werker en legde hij contacten met vrachtwagenchauffeurs in heel Europa. Met het evangelisatiewerk was hij fulltime bezig. Hij bezocht jaarlijks parkings in vrijwel geheel Europa. Hij ging de vrachtwagens langs en deelde traktaten in verschillende talen uit.

Martien was medeoprichter en bestuurslid van de stichting Chauffeurs Evangelisatieteam Holland (CEH). Tijdens christelijke bijeenkomsten hield hij spreekbeurten. Hij schreef mee aan De Wegwijzer, het blad van de CEH. Ook droeg hij zorg voor de afhandeling van bestelde lectuur, voorraadbeheer en het samenstellen van traktaten.

Bij de tweemaal per jaar gehouden chauffeursdag van het CEH had hij een groot aandeel in de voorbereiding en uitvoering. Vanuit het CEH onderhield Martien contacten met soortgelijke organisaties in verschillende Europese landen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen