1 maart 2020: Extra aandacht aan familie en vrienden

Foto: Pixabay

Elk jaar op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Een complimentje geven als iets goed gaat! Dat doen we in de praktijk te weinig. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken!

Dit jaar op zondag

1 maart valt dit jaar op een zondag, dus maak die dag tot een ‘Super Zondag’ thuis. Geef je partner, kinderen, ouders  en vrienden eens een (extra) compliment en zie wat dat met hen, en jou, doet! Maar let op! Waardeer wel op een persoonlijke manier. Als een compliment niet oprecht, gemeend en persoonlijk overkomt, komt het als een boemerang terug. Hoe doe je dat dan wel? Kijk op nationalecomplimentendag

De oorsprong van Nationale Complimentendag

Op zaterdag 1 maart 2003 werd Nationale Complimentendag voor het eerst gehouden, dankzij initiatiefnemer Hans Poortvliet, auteur van Het groot complimentenboek. Het belangrijkste argument dat de organisator geeft, is dat de meeste werknemers zich onvoldoende gewaardeerd voelen en daarom ontslag nemen. Hij vindt het van maatschappelijk belang dat mensen elkaar meer gaan waarderen.

Internationaal karakter

Ook België doet sinds het jaar 2010 mee aan de Nationale Complimentendag, waardoor deze dag een internationaal karakter heeft gekregen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen