Zoo Veldhoven luidt de noodklok!

Foto: Veldhoven.nieuws

De toekomst van 2000 dieren in Zoo Veldhoven is onzeker.

Je zou toch denken dat een bedrijf dat nu zonder inkomsten zit en voor 2000 dieren moet zorgen, gesteund zou worden door overheidsinstanties of gemeentes. Helaas is dit niet het geval.

Zoo Veldhoven is afhankelijk van inkomsten bezoekers

Momenteel kunnen ze bij Zoo Veldhoven alleen rekenen op de tegemoetkoming van €4000,-. Dit is echter niet genoeg om de maandelijkse kosten te compenseren, het park is afhankelijk van de inkomsten van bezoekers. Vooralsnog zijn er geen regelingen waarvan gebruik gemaakt kan worden.

Torenhoge kosten lopen door

Voor de 2000 dieren die in Zoo Veldhoven gehuisvest zijn, is de toekomst nu onzeker. Zoals bekend mogen er vanaf 16 maart geen bezoekers meer toegelaten worden om de risico’s op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Doordat er geen bezoekers toegelaten mogen worden, zijn er geen inkomsten. De torenhoge maandelijkse kosten, waaronder de kosten voor verzorging (voer, dierenarts, personeel etc.) van de dieren, lopen gewoon door.

Financiële problemen

Als er zeer korte termijn niks veranderd, kan Zoo Veldhoven deze kosten niet meer betalen en komt het park in financiële problemen. In het slechtste geval zal de dierentuin te koop gezet worden.

papegaai

 

Het is nog onduidelijk hoe de rest van het seizoen eruit gaat zien. Nieuwe voorwaarden met anderhalve meter afstand en het toelaten van een beperkt aantal bezoekers gaan er niet direct voor zorgen dat dit kostendekkend is. Daarom is er een crowdfundingactie online gezet om Zoo Veldhoven te steunen: www.geef.nl/nl/actie/steunzooveldhoven/

Het unieke dierenpark kan alle financiële bijdragen, groot of klein, erg goed gebruiken. Ook zijn ze geholpen met voer voor de dieren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen