Necrologie Tiny Vorstenbosch (1946 – 2020)

Foto: Gilde St. Jan Baptist

Na een oneerlijke strijd tegen een vervelende ziekte is Oerlenaar Tiny Vorstenbosch op 11 april overleden. Het lid van gilde Sint Jan Baptist genoot grote bekendheid in de gildewereld door zijn zelf ontworpen en gemaakte kruisbogen.

Tiny is geboren als oudste zoon en groeide op met z’n twee zussen in Veldhoven. Na de Philips Bedrijfsschool ging hij bij Bayer in Duitsland werken. Bij diverse bedrijven heeft hij met vernieuwende technologieën gewerkt. Van zonnepanelen, het klonen van planten tot het opstarten van een recyclingbedrijf voor wafers met clean rooms, wat toen nog vrij onbekend was. Voor Rob, Frans en Marc was hij een echte leermeester. Tiny was nooit te beroerd om te helpen en mee te denken bij het oplossen van problemen van welke aard dan ook.

 

‘Vorstenbosch verzet’

Vanaf 24 juni 1975 was Tiny lid van het gilde St. Jan Baptist. Hij heeft de daarbij de bijbehorende onderscheidingen met 25 en 40 jaar mogen ontvangen. Als gilde lid heeft hij twee keer koning geschoten met geweer. Later kwam hij in aanraking met het kruisboogschieten. Omdat hij vond dat het beter kon en graag met zijn handen werkte, begon hij onderdelen en bogen zelf te ontwerpen en ontwikkelen. Hij heeft talloze kruisbogen met ‘Vorstenbosch verzet’ gemaakt – echt vakmanschap. Hierdoor leerden veel gildebroeders hem kennen en heeft hij het kruisboogschieten op een hoger peil gebracht. Zijn hart lag bij het kruisboogschieten. Heel wat prijzen en schildjes bracht hij mee naar huis.

Een gildebroeder die iedereen zal missen

Christ Schippers maakte hem jarenlang als gildebroeder mee. “Tiny is zelf ook jaren een fanatiek schutter geweest, zowel binnen ons eigen gilde als regionaal. Twee periodes is hij koning van ons gilde geweest; van 1984 tot 1987 en daarna tot 24 juni 1990. In deze periode was hij ook actief in de overheid, het bestuur van de vereniging. Binnen de Kring Kempenland was hij tot op heden mede organisator van wedstrijden. Tiny was een zeer bekende gildebroeder die iedereen zal missen. Zijn herinneringsschild van het koningschap hangt op de koningsmantel en wordt gedragen door de huidige koning. Hiermede hebben wij een herinnering en wordt hij binnen ons gilde ‘meegedragen’.

 

Afscheid met gilde eer

Op vrijdag 17 april is om 11 uur bij de St. Jan de Doperkerk met gilde eer afscheid van hem genomen. In verband met het coronavirus gebeurde dit, in overleg met zijn familie, anders dan anders maar op gepaste wijze.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen