Kijk hoe harmonie Sub Umbra op bijzondere wijze musiceert

Foto: Harmonie Sub Umbra

Harmonie Sub Umbra heeft een bijzondere uitvoering van de Mars Arromanches gemaakt. Deze mars is door ruim 60 leden van de harmonie thuis ingespeeld ( geluid en beeld) en samengevoegd tot een mooi klinkend  geheel.

Dit muziekstuk wordt aangeboden aan alle Veldhovenaren. Op 1 mei is de eerste presentatie aangeboden aan de burgemeester van Veldhoven.

5 mei is de Nationale Viering van de Bevrijding en daar hoort muziek bij. Vrijheid geef je door, net als muziek. Muziek verbindt mensen met elkaar.

In deze buitengewone tijd biedt Harmonieorkest Sub Umbra “Arromanches” aan. Een muziekwerk dat geschreven is als een eerbetoon aan de helden van de invasie, de landing van de geallieerden op de invasie-stranden. Arromanches is genoemd naar een van de kustplaatsen op de landingsstrook, in Normandië in 1944 waarmee de bevrijding van Europa begon.

Vrijheid, 75 jaar na de bevrijding in een tijd waarin we een aantal vrijheden moeten opgeven en ook nu zijn er helden in de samenleving waarmee we de strijd kunnen aangaan, samen!

De orkestleden hebben het muziekstuk ieder afzonderlijk ingespeeld en opgenomen.

Luister hier naar Sub Umbra met Arromanches!

“Muziek voor Mensen van Veldhoven” in het teken van “Veldhoven 75 jaar Vrij”

In januari jl. organiseerde Sub Umbra Muziek voor Mensen van Veldhoven, dat in het teken stond van “Veldhoven 75 jaar Vrij”, een muzikale ontmoeting voor alle mensen die met hun vrijwillige bijdrage de Veldhovense samenleving nog mooier maken dan ze al is. Een samenleving die er ook heel anders uit had kunnen zien.

“Wat als Nederland 75 jaar geleden niet was bevrijd van het Nationaal Socialisme?
Bevrijd van de Nazi’s die Europa sinds het einde van de jaren ‘30 in hun greep hielden.”

Met dit gegeven als thema voor het concert van afgelopen januari willen we er bij stilstaan dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat blijkt nog altijd – dag na dag – in de wereld om ons heen.

De gepresenteerde teksten die het verhaal vertellen van Veldhoven in oorlogstijd vind je via deze link

Sub Umbra speelt Arromanches, mede mogelijk gemaakt door Creative Producer www.ceescoenen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen