Educatief centrum De Parasol stopt ermee

Foto: Veldhoven.nieuws

Het grotendeels stopzetten van de subsidie door de gemeente, noodzaakt De Parasol om de stekker er uit te trekken. Er worden geen cursussen meer gegeven.

Vorig jaar gaf het Veldhovense college van B&W aan de subsidie voor De Parasol na het lopende schooljaar stop te zetten. Als reden is aangegeven dat het college niet tevreden is over het cursusaanbod, dat zou onder meer onvoldoende bijdragen aan participatie. Verder wil de gemeente hobbymatige activiteiten als vreemde talen en beeldhouwen niet langer subsidiƫren.

Bezwaarschrift

Een bezwaarschrift van het bestuur van De Parasol en een door een docent gestarte handtekeningenactie mochten niet baten. Enkele weken geleden heeft de Veldhovense bezwarencommissie het bezwaar van De Parasol tegen het grotendeels stopzetten van de subsidie door de gemeente ongegrond verklaard.

Huur opgezegd

Het gaat om een subsidie van 129.000 euro waarvan De Parasol onder meer de huur en kosten van het personeel betaalt. Nu door de coronacrisis het huidige cursusjaar niet kan worden afgemaakt, heeft het bestuur besloten om geen cursussen meer aan te bieden. De huur van de cursusruimte op de bovenverdieping van het gebouw aan de Sterrenlaan 15 wordt opgezegd en het personeel wordt per 1 juli ontslag aangezegd.

Er is een kans dat Volksuniversiteit Eindhoven het cursusaanbod overneemt, maar dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van een of meer accommodaties in Veldhoven. Stichting De Parasol sluit een doorstart in een andere vorm nog niet uit.

Bureau Sociaal Raadslieden, Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen en Voedselbank Veldhoven blijven gevestigd op de begane grond van het pand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen