Ierse klusjesmannen zijn weer actief in de omgeving

Foto: 123switch via Pixabay

De politie in Veldhoven krijgt berichten/meldingen dat er weer Ierse klusjesmannen ‘Irish Travellers’ actief zijn in de omgeving. Ze gaan vaak van deur tot deur en bieden hun diensten aan.

Klusprijs valt vaak vele malen hoger uit

Vaak gaat het om klussen op het dak of schilderwerk. Ook gebeurt het wel dat ze een muur van uw woning natspuiten waarna ze beweren dat ze een lekkage hebben ontdekt. In veel gevallen wordt er slecht werk geleverd en betaalt de klant teveel. Tijdens de werkzaamheden constateren ze bijvoorbeeld gebreken of ze stellen extra werkzaamheden vast. De prijs voor de klus valt dan ineens vele malen hoger uit. Er wordt vaak gewerkt zonder contract of offerte, enkel op basis van een mondelinge overeenkomst.

Politie waarschuwt

De politie kan daar niet veel tegen doen. Maar waarschuwen kan wel. Het advies is en blijft: ga niet met deze mensen in zee en sla elk bod om iets te repareren en/of zuiver te maken, af! Wees in elk geval bedacht op de personen die aan uw voordeur komen en klussen aan uw woning aanbieden. Niet iedere Engels sprekende man of vrouw is een ‘Irish Traveller’ of heeft een negatieve intentie. Er wordt door Engelse sprekende personen ook zeker netjes werk afgeleverd en zorgvuldig met betalingen omgegaan. Het is helaas een kleine groep die het voor de rest verpest.

 

busje

Wat kunt u doen tegen Irish Travellers?

Om niet te worden opgelicht door de Irish Travellers kunt u het volgende doen:

  • Ga nooit in zee met lieden die aan de deur hun diensten aanbieden, ook al zien zij er nog zo betrouwbaar uit en kunnen zij papieren of foldermateriaal overleggen van erkende bouwbedrijven
  • Vertrouwt u het niet? Schakel dan de hulp van uw buren in, samen staat u sterker
  • Doe altijd aangifte van oplichting, ook al betreft het zwart werk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen