Huysackers leerlingen na zomer naar De Brembocht

Foto: Veldhoven.nieuws

Leerlingen uit nieuwbouwwijk Huysackers starten na zomervakantie in basisschool De Brembocht.

De gemeente heeft aan Stichting Veldvest aangegeven dat de tijdelijke voorzieningen in Huysackers pas eind 2020 gereed zullen zijn.

Brembocht is dichtstbijzijnde school

Stichting Veldvest start een school in de nieuwe wijk Huysackers. Hierdoor kunnen alle kinderen uit de nieuwe wijk in hun eigen omgeving naar school. Deze nieuwe Veldvest-school zal starten onder het schoolnummer van basisschool De Brembocht. De basisschool aan de Messenmaker is de dichtstbijzijnde school in de omgeving. Er zijn in het gebouw voldoende lokalen beschikbaar. De leerlingen van De Brembocht, wonend in ’t Look, blijven uiteraard onderwijs volgen op de locatie aan de Messenmaker.

De sollicitatieprocedure voor leerkrachten voor de nieuwe school heeft inmiddels binnen stichting Veldvest plaatsgevonden. Enkele leerkrachten starten na de zomervakantie voor de nieuwe school. De komende jaren wordt het team verder uitgebreid.

Tijdelijke voorziening naast toekomstig schoolgebouw

plattegrond

De indeling van de groepen voor het schooljaar 2020-2021 wordt enkele weken voor de zomervakantie duidelijk. De ouders van aangemelde leerlingen voor Huysackers worden dan geïnformeerd. De leerlingen worden nog voor de zomervakantie uitgenodigd om kennis te maken met elkaar, de leerkracht en het klaslokaal in De Brembocht. De COVID-19 maatregelen worden daarbij in acht genomen. De tijdelijke voorziening (blauwe cirkel)  wordt naast de locatie van het toekomstige schoolgebouw (rode cirkel) geplaatst. Zodra de tijdelijke voorziening is opgeleverd, verhuizen de leerlingen met het team van Huysackers naar hun wijk.

Het is al mogelijk om uw kind(eren) in te schrijven. De eerste leerlingen zijn inmiddels al ingeschreven. In verband met het coronavirus vinden de kennismakingsgesprekken momenteel alleen telefonisch plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen