Kermiswereld gaat actievoeren voor heropening

Foto: Veldhoven.nieuws

Dinsdag gaan 50 echtgenotes van kermisexploitanten naar het Binnenhof. Daar wordt een open brief overhandigd waarin de exploitanten vragen de kermissen eerder dan 1 september open te stellen.

De exploitanten vinden het niet terecht dat besloten is de kermissen onder de grote evenementen te scharen. Door dit besluit zijn in de zomer vooralsnog geen kermissen toegestaan. Zij vinden het niet terecht dat pretparken wel open mogen en kermissen niet, terwijl zij van mening zijn dat kermissen gewoon veilig kunnen doorgaan.

Massaprotest

Nu zijn ze het zat dat ze niet aan de slag mogen. Naar verluid zal er snel een massaprotest volgen. De exploitanten reizen dan met woonwagens en mogelijk zelfs attracties af naar het Malieveld in Den Haag. Daarnaast dient de Nederlandse Kermisbond deze week samen met zusterorganisatie BOVAK bij het ministerie van Economische Zaken een protocol in. Daarin staat beschreven hoe de kermissen weer open kunnen met inachtneming van de coronamaatregelen.

Veldhoven

Een woordvoerder van de gemeente Veldhoven laat weten dat het nog niet bekend is of en hoe evenementen (kermissen zijn evenementen) doorgaan. “We volgen hierin het landelijke beleid en de actuele noodverordening. Volgens de noodverordening van 1 juni is het tot 1 september 2020 verboden om evenementen te organiseren. Tot die tijd mogen er dus geen kermissen plaatsvinden in Veldhoven.”

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen