Hollandse Nieuwe weer volop verkrijgbaar

Foto: Matthias Lipinski via Pixabay

Het seizoen van de Hollandse Nieuwe is weer van start. Het traditionele eerste vaatje ging deze keer naar de zorghelden in deze crisisperiode.

Het Nederlands Visbureau bracht het eerste vaatje naar het Erasmus MC in Rotterdam. Daar namen Ernst Kuipers en Diederik Gommers de eerste vangst in ontvangst. Zij zijn al wekenlang het gezicht van de coronacrisis en de verpersoonlijking van de enorme groep zorgverleners in de frontlinie.

Zorghelden

Vervolgens was het de beurt aan de zorgverleners van het Erasmus MC en ziekenhuizen in Breda, Enschede en Groningen om te genieten van de eerste vangst. De duizenden nieuwe haringen zijn uitgereikt als gebaar van waardering voor hun tomeloze inzet tijdens de afgelopen maanden.

Haring in gemeente Veldhoven

Vanwege het coronavirus ging de traditionele veiling van het eerst vaatje op 11 juni niet door. De overhandiging aan de zorghelden is voor het Nederlands Visbureau een passend alternatief om de eerste vangst van dit jaar te vieren. Vanaf 12 juni zijn de Hollandse Nieuwe overal in het land verkrijgbaar, ook in Veldhoven dus.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen