Overlast door loslopende honden in het Peter Benensonpark

Foto: Veldhoven.nieuws

In het Peter Benensonpark wordt in toenemende mate overlast ervaren van loslopende honden. De niet aangelijnde dieren vallen er soms andere honden aan.

In een park horen honden aangelijnd te worden uitgelaten. Dat niet iedereen zich daaraan houdt, leidt tot angst bij sommige mensen. Er zijn inmiddels inwoners die vanwege nare ervaringen met  loslopende honden het park mijden. Anderen voelen zich in het park niet meer op hun gemak. Terwijl ze hun hond uitlaten, moeten ze continu alert zijn op loslopende honden. Een aantal Veldhovenaren heeft hiervan melding gemaakt bij de gemeente.

Veldhoven Nieuws vroeg de gemeente om een reactie.

De meldingen over loslopende honden komen zowel telefonisch via het KCC, via beterbuitenapp als via de mail binnen. Ook worden boa’s/toezichthouders op straat aangesproken over loslopende honden in een bepaald gebied. De boa/toezichthouder maakt daar dan zelf een melding van of geeft aan dat de melder er zelf een officiële melding van moet maken. Ook tijdens de surveillance wordt gelet op loslopende honden, en als het mogelijk is wordt de eigenaar hierop aangesproken. Het toezichthouden op loslopende honden zit dus in de reguliere werkzaamheden. Bij geconstateerde overtreding, treden we handhavend op.

We zijn bekend met de signalen over het Peter Benensonpark, ook dat mensen het park mijden vanwege loslopende honden. Het park nemen we regulier dagelijks mee in de controle. Helaas is dat niet altijd het moment dat er overlast is die gemeld wordt. Om de zoveel tijd plannen we acties in (zowel in uniform als in burger). Er wordt dan zowel gewaarschuwd als bekeurd. Vanwege de inzet van boa’s in de coronatijd (onder meer toezicht op maatregelen), lagen de afgelopen maanden de prioriteiten daar. Hierdoor konden we minder vaak bij het Peter Benensonpark controleren.

Kijk hier voor een plattegrond van hondenuitlaatroutes en -terreinen in Veldhoven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen