Troostdekentjes leiden tot positieve en soms ontroerende reacties bij Ronald McDonaldhuis

Foto: Ronald McDonaldhuis

Afgelopen week is het Ronald McDonaldhuis in Veldhoven gestart met de uitgifte van Troostdekentjes. Het roert sommigen tot tranen toe.

Wat een feestje! Een prachtig particulier initiatief van een groep enthousiaste haaksters die belangeloos mooie dekentjes en knuffels haken voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben. Heel veel dank voor al die lieve haaksters!

De dekentjes zijn voor de gasten van het Ronald McDonaldhuis. Hier verblijven met name ouders van kindjes op de Nicu (Neonatale Intensive Care Unit) van Máxima Medisch Centrum. Ze worden gebruikt als dekentje om te buidelen en zodra de kindjes groot genoeg zijn als dekentje in het bedje/kinderwagen.

“We krijgen hele positieve, soms ontroerende reacties. Ouders vinden het echt geweldig dat er mensen zijn die dit op vrijwillige basis in hun vrije tijd voor hun doen. We hebben een heel gevarieerd aanbod dus er is voor ieder wat wils. Heel mooi en bijzonder dat onze vrijwilligers ze namens Het Troostdekentje uit mogen delen”, zegt Maaike Veenbrink namens het management Ronald McDonaldHuis Zuidoost-Brabant.

konijn

Het Troostdekentje

Onder de naam Het Troostdekentje zet een groep enthousiaste haaksters zich in voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben, in welke vorm dan ook. Hierbij kun je denken aan kinderen met een ernstige- en/of chronische ziekte waardoor zij in hun jonge leven vaker in een ziekenhuis moeten verblijven, kinderen met een handicap, psychische problemen en prematuur geboren. Tevens doen zij dit voor kinderen die het moeilijk hebben en hinder ondervinden in het kind zijn, hierbij kun je denken aan kinderen met autisme, ADHD; kinderen waarvan een ouder ernstig ziek is, waarvan een ouder of broertje/zusje is overleden, kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld, pleegzorg etc.

Belangeloos

Dit doen ze door belangeloos troostdekentjes te haken, voor broertjes/zusjes haken ze  zorgenvriendjes en knuffels omdat ook zij het moeilijk hebben. Voor de ouders haken ze een Troosthartje om hen een hart onder de riem te steken.

Heb jij een kindje of ken jij een kindje die een troostdekentje kan gebruiken? Stuur dan een mail naar [email protected] Ook op Facebook zijn wij te vinden onder de naam ‘Het Troostdekentje Zuid-Holland, Utrecht, Brabant en Zeeland’.

troostdekentje

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen