Voedselbank Veldhoven krijgt mooie cheque

Foto: Veldhoven.nieuws

Een kaartenactie van Marieke Dona heeft een mooi bedrag opgeleverd voor de Voedselbank. Donderdag is de cheque overhandigd.

Met Studio Dona heeft de Veldhovense Marieke Dona een bedrijf in onder meer grafisch ontwerp en illustraties. Toen een groot deel van Nederland stilviel vanwege de coronacrisis, wilde de creatieveling niet met de armen over elkaar blijven zitten. Ze zag dat er allerlei acties werden opgestart. “De bakker ging worstenbroodjes bakken voor medewerkers van het MMC, Bazelmans AV gaf een lichtshow en in vensterbanken stonden beren.” Marieke bedacht een kaartenactie onder de noemer ‘Post voor jou’. Ze ontwierp 4 verschillende kaarten en liet daarvan 150 setjes produceren.

De kostprijs per set van vier kaarten, envelop en portokosten kwam op € 3,- Voor een goed doel kwam daar nog € 5,- bovenop. Het goede doel diende zich bijna vanzelf aan toen ze las over een tekort bij de voedselbank.

Opbrengst naar Veldhoven

De kaartenverkoop liep als een trein. Toevallig liep de ‘Vul de pot’ actie van HAK ook nog waar Marieke dankbaar gebruik van maakte. Donaties aan de actie zouden door HAK worden verdubbeld voor de voedselbanken in Nederland. Omdat Marieke wel wilde dat de opbrengst van haar actie naar de Voedselbank Veldhoven zou gaan, nam ze contact op met Voedselbank Nederland. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar deze volhardende Veldhovense beet zich erin vast en kreeg het uiteindelijk voor elkaar!

Een dankbare voorzitter van de Voedselbank Peer Willemse weet al waaraan hij een deel van de € 1.500,- gaat besteden. Willemse: ,,Momenteel hebben we minder vlees. Een van de ideeën is om een deel van het bedrag te besteden aan de aankoop van vlees en verse groente en fruit.”

kaarten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen