Huysackers krijgt een bijzondere basisschool

Foto: veldhoven.nieuws

Nieuwbouwwijk Huysackers wordt verrijkt met een basisschool die 52 weken per jaar open is. Het is een initiatief van basisschool Dick Bruna.

Het gehele jaar open, en een individuele leerlijn voor de kinderen. Dat gaat de nieuwe basisschool aanbieden. Mari Swinkels is directeur van basisschool Dick Bruna. “We wijken helemaal af van de landelijke schoolvakanties.” Gesprekken met ouders, waaronder veel expats, en de gemeente Veldhoven liggen ten grondslag aan het besluit. Expats willen vaak buiten de reguliere vakantieperiode op vakantie naar hun moederland, bijvoorbeeld India. Dat kan nu niet, maar straks wel. Eind dit jaar moet er in Huysackers een noodvoorziening staan waarin de nieuwe school van Dick Bruna wordt gehuisvest.

Individuele leerlijn

Elk kind krijgt in de nieuwe school straks een Chromebook. Daarop maken ze elk op hun eigen niveau opdrachten. “Op deze manier geven we de kinderen onderwijs dat bij hen past. Deze manier van lesgeven betekent ook een andere rol voor de leerkracht. Klassikaal wordt individueel onderwijs. De leerkracht moet kunnen schakelen tussen de verschillende leerkwaliteiten van de leerlingen”, stelt de directeur.

Alle ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen van de school. Zij hebben de keuze om hun kind straks te laten overstappen naar de nieuwe locatie. De school in Huysackers krijgt de hele wijk Zilverackers als verzorgingsgebied. Volgens Swinkels is het denkbaar dat ook ouders van buiten dit gebied kiezen voor de nieuwe school.

Naast Dick Bruna start ook Veldvest een basisschool in Huysackers. Daarnaast is er ook in kinderopvang voorzien. Nummereen Kinderopvang en Ik Ook (kinderopvang van RBOB) gaan er straks samenwerken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen