Lekker Rondje Veldhoven zomeractie

Foto: Frans Claassen

De horeca is weer open, de zomervakantie begonnen en veel mensen vieren vakantie in eigen land: een ideaal moment voor Lekker Rondje Veldhoven! Deze culinaire fietstocht brengt deelnemers langs diverse heerlijke haltes, waar tegen inlevering van een ‘lekker bonnetje’ genoten kan worden van een hapje of drankje.

Lekker Rondje Veldhoven is in april 2018 gestart als initiatief van VVV Veldhoven. Het doel is om Veldhoven op toeristisch en recreatief gebied op de kaart te zetten en om de samenwerking met de ondernemers te bevorderen. De eerste editie werd een succes. Zowel deelnemers als ondernemers zijn enthousiast over Lekker Rondje Veldhoven. De huidige editie bevat een fietsroute van ca. 30 kilometer en 13 heerlijke haltes.

De Heiberg

Eén van de heerlijke haltes is Speellandschap de Heiberg. Eigenaar Rutger Smak Gregoor: “De mensen die bij ons komen zijn erg te spreken over de leuke locatie, het fijne terras en uiteraard het lekkere gerecht: de Italiaanse tosti. De bezoekers van Rondje Veldhoven vinden het een leuk concept. Het is vooral leuk om de bonnetjes over meerdere dagen te verdelen en per dag 3 of 4 locaties te bezoeken.”

Ook gastvrouw Djarna van den Hoogen van Restaurant ‘t Witven beveelt de culinaire fietstocht aan: “Onze bezoekers zijn enthousiast over Lekker Rondje Veldhoven. Ze komen op plekken waar ze nog nooit zijn geweest en vinden het prettig dat ze zelf mogen kiezen waar ze de bonnetjes uitgeven. Het zijn allemaal kleine, lekkere hapjes dus je kunt er bij lekker weer een terrasjestocht van maken. Onder het genot van een mediterraans tapasplankje en een drankje kun je op ons royaal terras heerlijk ontspannen, met uitzicht op de waterplas.”

De heerlijke haltes bevinden zich in Veldhoven, op twee na: Eetcafé De Kempen in Knegsel en Echt Welschap in Eindhoven. Echt Welschap is te vinden op een bijzondere locatie: het rijksmonumentale luchthavengebouw in Meerhoven. Bedrijfsleider Ralph Gijbels: “Eigenlijk spreken de reacties van onze gasten voor zich. Dankzij het leuke en lekkere Rondje Veldhoven komen er gasten die nog nooit eerder bij ons geweest waren. Verder is het een perfect cadeau om aan je ouders of grootouders te geven. Wij bieden een anti-pastiplankje aan dat perfect samengaat met een goed glas wijn of een lekker (speciaal)biertje. Dat geeft je dan toch een beetje het zuidelijk vakantiegevoel, maar dan in Nederland dit jaar.”

Zomeractie: win een fiets!

VVV Veldhoven is benieuwd hoe mensen Lekker Rondje Veldhoven beleven. Hiervoor is een zomeractie uitgezet met als hoofdprijs een rode fiets, het handelsmerk van Lekker Rondje Veldhoven. Het enige dat deelnemers hoeven te doen, is op een foto vast te leggen hoe ze deze zomer Lekker Rondje Veldhoven beleven. De foto kan t/m 25 september 2020 gemaild worden naar [email protected] en/of geplaatst worden op Facebook waarbij ze de Facebook-pagina van VVV Veldhoven ‘taggen’. De winnaars worden eind september bekend gemaakt.

Te koop bij VVV Veldhoven

Lekker Rondje Veldhoven is voor € 21,50 te koop bij VVV Veldhoven en bij diverse ondernemers. De lekkere bonnetjes uit het boekje zijn geldig tot 1 november 2021.
Kijk voor meer informatie en een inkijkexemplaar op: www.vvv-veldhoven.nl/lekker-rondje-veldhoven

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen