Volop vertier in Citycentrum

Foto: Veldhoven Nieuws

Op de foto met je superhelden? Zondag kon het tijdens de Koopzondag in het Citycentrum.

De familie Brouwer is zondag speciaal vanuit Meerhoven naar het Citycentrum gekomen. Zoon Sven (10) is een grote fan van de Disney pyjamahelden. En daarmee wil hij natuurlijk op de foto. Op het plein bij de Hema staan de pyjamahelden, omringd door een laag hekwerk. Daaromheen gele stickers waarop bezoekers hun beurt kunnen afwachten, netjes op anderhalve meter afstand. Een dj zorgt hier voor de muziek. Dan komt het fotomoment voor Sven en zijn broer Jesper (8). Duimen gaan omhoog voor de foto. ‘We komen hier vaker om een aantal kleine boodschappen te doen. Je hebt hier alles bij elkaar, dat is makkelijk”, zeggen de ouders. Jesper is fan van Bumble Bee. Die is zondagmiddag te vinden op het Jumboplein.

ironman

Gele stickers

De superhelden komen van Line Up Events uit De Meern. “Voor corona stonden we wekelijks wel ergens. Op kermissen, braderieën, winkels en winkelcentra. Nu komt het weer rustig op gang, maar nog iedereen durft”, weet medewerker Dennis. Het bedrijf heeft het prima voor elkaar. Met gele stickers op de grond zorgen ze ervoor dat de vereiste afstand tot elkaar in acht wordt genomen. Soms vergeet iemand dat, maar die wordt dan door medewerkers van Line Up Events daarop gewezen.

Eind juni vond sinds corona zijn intrede deed weer de eerste Koopzondag plaats. “Dat was nog zonder evenement. Het was toen ook nog wat rustiger dan het vandaag is”, constateert Jean-Paul van de Tillaar. De voorzitter van de winkeliersvereniging heeft gezien dat iedereen zich aan de genomen maatregelen in verband met het virus houdt. “En het is vandaag drukker dan tijdens de koopzondag in juli vorig jaar. Er blijven nu meer mensen thuis, en daarvoor willen we toch iets organiseren.”

Koning leeuw

Koning Leeuw is ook aanwezig. Met zijn imposante kop maakt hij vooral op de kleintjes indruk. Die zijn nog niet te porren voor een handje of high five. De kleine Olivia ziet het ook niet zitten, totdat vader Tom Debie besluit om samen met zijn dochter op de foto te gaan. Samen met April Teeuwen en de kinderen Isabella en Lewis zijn ze speciaal voor de superhelden naar het Citycentrum gekomen. “Als er iets leuks is, gaan we meestal wel kijken. We wonen hier vlakbij en we komen hier meerdere keren per week”, zegt Tom. Mist de familie nog iets in het centrum? April: “Ik zou hier graag een winkel zien met kinderkleding die niet zo standaard is. En een sportzaak missen we hier ook.”

Super Sportlets

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen