Veldhovense talenten presenteren zich voor 100 op een Hoop

Een deel van de 60 talenten
Een deel van de 60 talenten
Foto: Veldhoven Nieuws

Dit weekend vindt in muziekschool Art4U het Talentenweekend plaats voor de voorstelling 100 op een Hoop. 60 individuele talenten laten er zien wat ze in hun mars hebben.

100 op een Hoop is een wervelende theatershow die in oktober 2021 in Theater de Schalm wordt opgevoerd.  De voorstellingen maken deel uit van de viering van het eeuwfeest van de gemeente Veldhoven.

Artistiek leider Peter van Aar heeft het script van de voorstelling al klaar. Dat bestaat uit 100 fragmenten uit de geschiedenis van Veldhoven. Die fragmenten zijn in 10 blokken gegoten en worden door zo’n 100 personages gespeeld. “Er gebeurt straks heel veel op het podium”, verzekert de artistiek leider. Hij vindt 100 op een Hoop een bijzondere uitdaging. ,,We gaan bij het creëren van deze voorstelling omgekeerd te werk. Eerst gaan we op zoek naar al het podiumtalent dat Veldhoven rijk is. Naar mensen die prachtige dingen maken. Denk aan acteurs, zangers, dansers, muzikanten en orkesten. Daarna zetten we de show in elkaar.”

Ontspannen sfeer

Zaterdag 12 september hangt er een ontspannen sfeer in de muziekschool als de eerste groep zich mag presenteren. “Dit weekend zien we 60 Veldhovense talenten en één koor in een coronaproof omgeving. Enkele grote koren hebben de keuze gemaakt om nog niet te komen. Die gaan wij tijdens hun repetitie bezoeken”, zegt productieleider Marie-José Stravens. De deelnemers hebben van tevoren aangegeven waar hun talent ligt en laten dat dit weekend zien. Stravens: “Iedereen heeft iets individueel voorbereid. Iemand die voor een hoofdrol wil gaan, doet een monoloog en weer iemand anders heeft een zangnummer ingestudeerd. Samen gaan we vandaag nog aan een choreografie werken.”

Belevenis-theater

“Het zijn geen audities”, benadrukt Van Aar. “We kijken wat het talent te bieden heeft en wat kunnen wij ze geven.” Hij heeft alle vertrouwen in het eindresultaat. ,,Het wordt een voorstelling die je maar eens in de honderd jaar kunt maken en meemaken. Uitbundig belevenis-theater, gelardeerd met Veldhovense historie, humor en ontroering. Het wordt geproduceerd door een team van creatieve professionals, gedreven mensen die hun sporen hebben verdiend in het theater- muziek- en dansvak.”

Bijzonder project

Voor de Oerlese Marlène Snelders-Linssen is het podium niet nieuw. “Een van de redenen waarom ik me heb aangemeld is om meer ervaring op te doen qua toneel/zang/spel. Maar de voornaamste reden is omdat ik graag mijn steentje wil bijdragen aan dit bijzondere project. Het 100-jarig bestaan van Veldhoven, een mijlpaal, dat is zeker een voorstelling waard. Ondanks dat door de coronacrisis de voorstelling in 2021 zal worden opgevoerd, ben ik super gemotiveerd om er voor iedere bezoeker een geweldige avond van te maken. Dit geldt natuurlijk ook voor het bestuur/organisatie en alle andere talenten.”

Ze kijkt met een tevreden gevoel terug op het talentenweekend. “Het was een hele prettige, goed georganiseerde ochtend.  Er werd ruim de tijd genomen om iedereen goed uit de verf te laten komen. Het was voor mijn gevoel een goede presentatie, maar het blijft natuurlijk afwachten of ik erbij ben. Wie weet, tot ziens in de Schalm!”

Binnen enkele weken horen de talenten op welke plek ze tijdens 100 op een Hoop het best tot hun recht komen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen