Hallo, hoe gaat het met ons?

Foto: Steve Buissinne via Pixabay

Een aantal inwoners van Veldhoven heeft een uitnodiging gekregen om de GGD Gezondheidsmeter in te vullen. Dit maakt deel uit van een landelijk onderzoek.

Deze maand is de GGD Brabant-Zuidoost een groot onderzoek (GGD Gezondheidsmeter 2020)  gestart naar de gezondheid en leefgewoonten bij inwoners van 18 jaar en ouder in de regio Zuidoost-Brabant. Ruim 68.000 willekeurig gekozen mensen hebben een uitnodiging gekregen om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of schriftelijk. GGD Brabant-Zuidoost voert het onderzoek samen uit met de andere GGD’en in Nederland en met het CBS en RIVM.

Waarom dit onderzoek?

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van inwoners van 18 jaar en ouder. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de groepen 18 t/m 64 jaar en 65-plus. Deelnemers aan het onderzoek krijgen vragen over thema’s als gezondheid, welzijn, participatie, veiligheid en de beleving van de woonomgeving. De overheid, gemeenten en andere organisaties gebruiken de resultaten voor de ontwikkeling en bijsturing van hun beleid om de gezondheid van inwoners te verbeteren.

Door de landelijke samenwerking met GGD GHOR Nederland, het RIVM en het CBS levert het onderzoek ook informatie op over de gezondheid van heel Nederland. De resultaten van de GGD Gezondheidsmeter zijn medio 2021 bekend.

Doe mee!

Heb jij ook een uitnodiging ontvangen voor deelname aan het onderzoek? Fijn als je meedoet! Want als je de Gezondheidsmeter invult, help je de GGD en de gemeente Veldhoven te werken aan een goede gezondheid van alle inwoners. Ben je gewoon lekker gezond? Ook dan horen we dat graag! Een gezonde gemeente in een gezonde regio begint bij jou.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen