Annemiek Van de Rijdt nieuwe voorzitter raad van bestuur Severinus

Foto: Severinus

Met ingang van 15 januari 2021 is Annemiek Van de Rijdt (1968) benoemd als voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie Severinus.

Zij heeft ruime ervaring op directie- en managementniveau in de langdurende zorg. Daarnaast is zij ook werkzaam geweest bij een grote landelijke zorgverzekeraar. Van origine is Van de Rijdt verpleegkundige. Op dit moment is Van de Rijdt nog werkzaam als directeur bij Stichting Laverhof.

Toekomstbestendig

Samen met de, op 1 oktober jl., gestarte Raymond van Zoolingen vormt zij de nieuwe collegiale raad van bestuur van zorgorganisatie Severinus. De raad van toezicht van Severinus heeft bewust gekozen om de bestuurskracht tijdelijk te versterken. Dit om de organisatie toekomstbestendig te maken, hetgeen op korte termijn gepaard zal gaan met een toename van de bestuurlijke drukte. De verwachting is dat deze na die twee of drie jaar weer zodanig minder is, dat volstaan kan worden met een eenhoofdige raad van bestuur. Het is de bedoeling dat de heer Van Zoolingen dan zal terugtreden. Mevrouw Van de Rijdt gaat dan als eenhoofdige raad van bestuur verder.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen