Gratis parkeren in Citycentrum met gebruik blauwe parkeerschijf

Foto: Veldhoven Nieuws

Met de instelling van een blauwe zone op de parkeerplaatsen rondom het Citycentrum, krijgt de gastvrijheid van het winkelcentrum een positieve impuls.

De blauwe lijnen zijn getrokken op de parkeerplaatsen bij het Citycentrum en de parkeermeters zitten verstopt onder een hoes. Vanaf dit weekend kan er twee uur gratis geparkeerd worden op alle parkeerplaatsen en in de parkeergarage.

parkeermeter

Mark Toffolo en Anouk van Steenis lopen zaterdagmiddag met kat Tarzan bij Danny’s Dierenshop naar buiten. “Da’s toch weer een hotdog bij de Hema”, zegt Toffolo over de besparing bij het parkeren. Ze hopen voor de winkeliers dat het nu drukker wordt. Winkeleigenaar Danny Doorleijers van Danny’s Dierenshop hoorde al veel positieve berichten. “Bezoekers hoeven nu alleen de parkeerschijf maar in de auto te leggen. De meeste mensen vinden twee uur een mooie tijd, zeker nu de horeca gesloten is.”

Wil je toch langer parkeren dan twee uur? Maak dan gebruik van de parkeerterreinen Bree en Repel of de parkeergarage onder het Meiveld. Hier betaal je de eerste twee uren ook niets, daarna kost het € 1,30 per uur. Het dagtarief op Repel en Bree is € 4,-. De parkeergarage heeft geen dagtarief.

Dankzij een eenmalige bijdrage van de gemeente van twee ton krijgt het winkelcentrum nog een impuls, weet voorzitter van de ondernemersvereniging Jean-Paul van den Tillaar. “Nog voor kerstmis wordt de sfeerverlichting aangepakt. De zichtbaarheid van het winkelcentrum naar buiten wordt verbeterd door met grote verlichte letters de naam te benadrukken. Ook is aan het fietsverkeer gedacht. Er komen dit jaar laadpunten voor e-bikes.”

Parkeerschijf

Heb je de blauwe parkeerschijf afgelopen week niet in de brievenbus aangetroffen? Er zijn nog voldoende exemplaren beschikbaar bij de winkels in het Citycentrum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen