Legotheek zoekt een nieuwe locatie

Rianne Buijs van legotheek de kempen
Rianne Buijs van legotheek de kempen
Foto: Veldhoven Nieuws

Zo’n twee jaar geleden startte Rianne Buijs met een legotheek aan huis. Groei in leden en legosets noodzaken haar op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

De Veldhovense speelde vroeger met haar twee broers vaak met lego.In 2017 pakte ze het idee op van een uitleen voor lego. ,,Mijn broers wilden heel graag de Tai Mahal van lego een keer bouwen. Die kostte toen zo’n 350,- euro. Dat is eigenlijk te kostbaar om te bouwen en weg te zetten. En met afmetingen van 70 bij 70 centimeter ook te groot om te laten staan.” Met een andere legofanaat bezocht ze een legotheek in Eefde. Op de terugweg werd al de knoop doorgehakt om in Veldhoven ook een legotheek te beginnen. Eind 2018 is Stichting legotheek de kempen opgericht waarvan Rianne de voorzitter is. Samen met Luc Jacobs uit Geldrop en Tjalf van Schaik uit Valkenswaard vormt ze het bestuur.

Bestuur van legotheek de kempen

Een vertrek in haar woning bevat inmiddels honderden bakken met lego. Het laatste halfjaar maakte  de legotheek een stevige groei door, zowel in aantallen sets als in aantal leden. Momenteel kunnen een kleine 50 leden een keuze maken uit ruim 500 sets.Een lidmaatschap kost 15 euro per jaar. “Daarvoor mag een lid voor 10 euro lego meenemen. Een set kost maximaal 7 euro om een week te lenen. Dan praten we wel over een nieuwprijs van enkele honderden euro’s. Maar het begint bij 50 cent. Dat zijn pakketjes tot 250 onderdelen. Ideaal v

oor 6-jarigen die net starten met bouwen”, legt Rianne uit. Tot de grotere sets behoort onder meer Star Wars en Hogwarts. Hogwarts bevat meer dan 6000 onderdelen.

Weer gesprekken aan tafel

Het bestuur wil ook juist in coronatijd open blijven met de legotheek. “Juist nu kunnen we veel betekenen voor de leden. Op de website kunnen ze iets uitzoeken. Dat mailen ze aan ons door. Op een afgesproken tijdstip komen ze dan aan de deur om op een veilige manier de set af te halen of om te ruilen. We horen terug dat er door lego weer gesprekken aan tafel zijn in plaats van dat iedereen achter een schermpje zit.”

De legotheek kampt al enige tijd met ruimtegebrek en is hard op zoek naar een nieuwe locatie.

Kijk voor meer informatie en het aanbod op: www.legotheekdekempen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen