Haagse pluche lonkt voor wethouder Daan de Kort

Foto: Marvin Slaats

Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart staat wethouder Daan de Kort (28) op een verkiesbare 28e plaats.

Met tien jaar ervaring in de lokale politiek, mikt Daan de Kort bij de komende verkiezing op een plaats voor de VVD in de Tweede Kamer. De kans is groot dat hem dat lukt. Volgens de meest recente peiling (27 november 2020) van Maurice de Hond zou de VVD op 36 zetels komen.

Aan zijn aanmelding voor de Tweede Kamerlijst is een heel traject voorafgegaan. “Al jaren doorloop ik trainingen om me voor te bereiden op een politieke carrière. Toen de kans daar was, schreef ik een motivatie om op de lijst te komen”, vertelt De Kort. Toen hij zichzelf terugvond op een 28e plaats, was de verrassing groot. “Ik had niet verwacht dat het zo zou uitpakken, als 28-jarige op een 28e plaats terechtkomen. Ik heb er erg veel zin in. Verder is het ook goed voor Veldhoven om een kort lijntje naar Den Haag te hebben.”

Zijn visuele handicap laat hij zich niet in weg zitten. “Mensen met een beperking kunnen vaak veel meer dan men denkt. Denken vanuit mogelijkheden is mijn devies.” Verder vindt hij het belangrijk dat er weer een vertegenwoordiger uit Zuidoost-Brabant in Den Haag zit en wil hij zich manifesteren namens de generatie millennials.

De laatste Veldhovenaar in de Tweede Kamer was Marius Van Amelsvoort. De in 2006 overleden politicus (CDA) was tussen 1980 en 1994 een aantal periodes staatssecretaris in kabinetten onder Van Agt en Lubbers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen