Naar Eindhoven voor coronavaccinatie

Foto: Gerhard G. via Pixabay

Zorgmedewerkers uit Veldhoven en omgeving die zich vanaf 18 januari willen laten vaccineren tegen corona, moeten daarvoor naar Eindhoven. Dat blijkt uit de kaart van vaccinatie-locaties, die vandaag bekend is gemaakt.

De GGD heeft de 25 locaties bekendgemaakt waar de eerste vaccinaties tegen het coronavirus worden uitgevoerd. In eerste instantie komen daarvoor 250.000 medewerkers van verpleeghuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg en thuiszorg in aanmerking.

Op 8 januari wordt gestart in Houten. op 11 januari volgen Rotterdam en Breda en op 18 januari zijn alle locaties in bedrijf.

Op maandag 18 januari start GGD Brabant-Zuidoost met het vaccineren van zorgpersoneel. De vaccinaties worden gegeven in het Indoor Sportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO ondersteuning ontvangen vanaf 4 januari een uitnodiging voor het krijgen van een vaccinatie via hun werkgever. Vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen die 2 inentingen zit 3 weken. Er wordt 7 dagen per week gevaccineerd, met ruime openingstijden.

Het ministerie van VWS heeft de volgende volgorde van vaccinatiedoelgroepen bepaald:

  1. Zorgmedewerkers in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging.
  2. Bewoners van verpleeghuizen en andere instellingen.
  3. 60-plussers met en zonder een medische indicatie (van oud naar jong).
  4. Mensen tot 60 jaar met een medische indicatie.
  5. Zorgmedewerkers die werken met mensen met een medische indicatie.
  6. Zorgmedewerkers die in direct contact met coronapatiƫnten werken.
  7. Overige zorgmedewerkers.
  8. Iedereen tussen de 18 en 60 jaar.

Bron en kaart: GGD.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen