Gaan we in stilte het nieuwe jaar in?

Foto: Veldhoven Nieuws

Een vuurwerkverbod zou ervoor zorgen dat we redelijk stil het nieuwe jaar ingaan. Daar hebben veel  gemeenten nu iets op bedacht.

In een aantal plaatsen zullen om middernacht de kerkklokken luiden. Op deze manier wordt het erfgoed van de kerken ingezet om alle inwoners op een speciale manier een goed nieuw jaar te wensen.

Kamerleden

Het idee voor het luiden van de klokken komt bij twee Kamerleden vandaan. Zij roepen gemeenten in Nederland om op tijdens de jaarwisseling de klokken te laten luiden.

Veldhoven

Het College van B en W van Veldhoven kreeg van de politieke partij Senioren Veldhoven het verzoek om de besturen van de kerkelijke gemeenschappen te benaderen met het verzoek om op het moment van de jaarwisseling de klokken te luiden. ‘Van oudsher zijn kerkklokken symbool voor hoop en verbinding. In sommige gemeentes worden derhalve met de jaarwisseling de klokken geluid. Dit om de mensen een hart onder de riem te steken’, schrijft de partij in de brief aan het college.

Een woordvoerder van de gemeente meldt desgevraagd: “Wij weten op dit moment niet of dit in Veldhoven gaat gebeuren. Dit is ook aan de kerken zelf. Als het gebeurt, vindt het college het een prima initiatief.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen