Brandweer Veldhoven start campagne om vrijwilligers te werven

Foto: Brandweer Veldhoven

Brandweer Veldhoven zoekt nieuwe vrijwilligers. Eind deze maand start hiervoor een wervingscampagne.

Elke 4 minuten rukt de brandweer ergens in Nederland uit, onderweg naar een ongeval of brand. Als brandweervrijwilliger voer je allerlei taken uit en moet je snel kunnen schakelen. De spanning en afwisseling en de combinatie met de maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn bijzondere aspecten aan het werk. ’s Ochtends opstaan en niet weten wat de dag gaat brengen. Voor al deze zaken en nog veel meer word je opgeleid. Zodat jij er 100% klaar voor bent.

Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou!

brandweer

Eisen aan de vrijwillige brandweer

Het brandweervak stelt een aantal eisen aan jou als vrijwilliger. Die zijn soms zwaar. Om je fysieke en mentale conditie te testen, onderga je een aanstellingskeuring waarin je lichamelijk en geestelijk wordt getest.

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je woont en/of werkt op enkele minuten afstand van jouw post
  • Je hebt minimaal een vmbo werk- en denkniveau
  • Je bent flexibel; je kunt namelijk op onverwachte momenten opgeroepen worden.
  • Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld.
  • Je hebt doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je staat open voor een vak dat veel meer is dan blussen alleen

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.jouwbrandweer.nl. Heb je vragen? Bel dan naar 040 2203 441, of mail naar [email protected].  Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen