Noodklok klinkt weer bij Zoo Veldhoven

Foto: Veldhoven Nieuws

Nog een maand kan Zoo Veldhoven de rekeningen betalen. Maar ook daarna moeten de 2.000 dieren nog kunnen eten.

Begin dit jaar luidde het dierenpark al de noodklok. Mede dankzij een crowdfundingsactie die 20.000 euro opleverde, hield het park het hoofd boven water. Toen het park de deuren weer tijdelijk mocht openen, kreeg eigenaar Richard Loomans weer lucht. Nu is zijn park al weer maanden dicht terwijl de personeelskosten (10 man) doorlopen en de 2.000 dieren elke dag gevoerd moeten worden. Inclusief de hypotheek kost dat 5.000 euro per dag!

Ernstig

Van de overheid kregen de dierentuinen nog niets. Wel zijn er toezeggingen gedaan, maar daarover wordt pas half februari meer bekend. Loomans geeft aan dat als er geen hulp komt, hij het park te koop moet zetten. De situatie is dus ernstig, en zeker omdat er een grote kans is dat de lockdown wordt verlengd.

Alle hulp is dus weer gewenst. Het park krijgt van de lokale supermarkten groenten en fruit. Maar ze zijn overal blij mee. Bij voorkeur geld waarvan papegaaienvoer, paardenbrokken en eendenvoer gekocht kan worden. Maar iedereen mag voer komen brengen. “Het belangrijkste is dat de dieren goed verzorgd blijven. We zijn overal blij mee”, besluit Loomans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen