Buurt’us un lutske om elkaar niet uit het oog te verliezen

Foto: Veldhoven Nieuws

Neem eens even de tijd voor een praatje. Dat is de oproep van Wim Peters. Met een spandoek in zijn voortuin aan de Oude Kerkstraat doet hij een oproep om elkaar niet uit het oog te verliezen.

Corona bracht en brengt een hoop negativiteit, maar Wim signaleert ook een positieve trend. “Veel  mensen hebben zich de afgelopen periode ingezet voor een ander. De inzet van mijn actie is om mensen aan te zetten dit ook na corona vast te houden. Veel mensen zullen na corona nog een hele tijd hulp nodig blijven hebben.”

Zijn idee is om met de tekst op het spandoek de lezer een reactie te ontlokken en daarmee het gesprek op gang te brengen. “Het is een oproep om naar de ander te blijven omzien. Gewoon op z’n Brabants. Het woord lutske klinkt leuk en je spreekt ook mensen die het niet kennen.”

Gastvrij geeft hij zelf het goede voorbeeld. In zijn voortuin aan de Oude Kerkstraat staat een bankje waarbij ter aankleding een bak geraniums is gezet. Een tafeltje met een paar klapstoeltjes volgen nog. Met inachtneming van de ‘Van Dissel-afstand’ kan er dan veilig ‘un lutkse’ gebuurt worden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen