MMC aanmeldzuilen vanaf vandaag in gebruik

Foto: MMC

Vandaag neemt het MMC de aanmeldzuilen in gebruik. Dat levert reacties op social media op.

Heb je een afspraak of opname bij MMC? Neem dan een identiteitsbewijs mee (paspoort, ID-kaart, verblijfsdocument of Nederlands rijbewijs). Bij aankomst in het ziekenhuis kun je je identiteitsbewijs bij één van de aanmeldzuilen scannen. Zo ben je snel en eenvoudig aangemeld voor je afspraak én kun je je persoonlijke gegevens controleren. Zo sta je altijd goed geregistreerd bij het ziekenhuis. Daarnaast hoef je ook niet meer in de rij te staan bij de balie van de polikliniek. Patiënten die nog geen identiteitsbewijs hebben, kunnen nog gewoon terecht bij de inschrijfbalie en worden daar verder geholpen. Er staan voldoende zuilen en er zijn mensen aanwezig die waar nodig hulp bieden. Toch kan er in de beginfase sprake zijn van enig oponthoud.

Reacties

Met de komst van de aanmeldzuilen komt de patiëntenpas te vervallen. Op social media verschijnen al de eerste reacties. Waar iemand zegt dat dit in België al jaren wordt toegepast en het geweldig vindt, vragen anderen zich af wat er met de gescande informatie gebeurt. Het MMC meldt daarover het volgende: ‘De aanmeldzuilen scannen de gegevens van uw identiteitsbewijs. Hierbij leest de zuil de chip van uw identiteitsbewijs uit. Uw naam, geboortedatum en/of BSN gebruiken wij om te controleren of de juiste informatie in ons elektronisch patiëntendossier aanwezig is en tonen deze. Wij vragen u of de pasfoto van uw identiteitsbewijs mag worden overgenomen. Alleen met uw expliciete toestemming nemen wij de pasfoto over en slaan deze op in uw medisch dossier. Deze toestemming geeft u via de zuilen. Alle overige gegevens van uw identiteitsbewijs worden niet overgenomen.’

Mensen die per se geen gebruik willen maken van de aanmeldzuil kunnen volgens het ziekenhuis nog terecht bij de inschrijfbalie.

 

Benieuwd hoe het werkt? Kijk dan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen