Niet iedereen hoort op 10 juni of hij of zij geslaagd is

Foto: Elsemargriet via Pixabay

De meeste scholen maken in de loop van 10 juni de uitslag van het examen bekend. Maar voor de leerlingen van VMBO basis en kader die computer-examen hebben gedaan, kan de vlag dan nog niet uit.

De laatste schoolexamens in het voortgezet onderwijs zijn gemaakt. Ook de feestelijke gala’s zijn, in aangepaste vorm in verband met corona, achter de rug. Nu is het wachten op de uitslag van het examen. Waar dit voor de een geen verrassing zal zijn, worden het voor anderen nog heel spannende dagen.

Op donderdag 10 juni 2021 om 8.00 uur maakt het Cito de definitieve normeringen voor vmbo, havo en vwo examens bekend op haar website. De meeste scholen maken diezelfde dag in de middag bekend welke cijfers zijn gehaald. Dan weet je eindelijk of je bent geslaagd!

Computer-examens

De datum van 10 juni geldt helaas niet voor iedereen. De overheid heeft een aparte regeling gemaakt voor de computer-examens voor VMBO basis en kader. Deze examens mochten dit jaar flexibel worden afgenomen, dus niet op vaste dagen. Scholen die eerder meivakantie hadden dan bijvoorbeeld het Sondervick College, hebben een week eerder al de computer-examens afgenomen. De overheid heeft besloten dat alleen voor deze computer-examens meer tijd wordt gegeven.

Mavo, havo en vwo en de papieren examens van basis en kader krijgen op 10 juni de uitslag van het examen. De  digitale examens van VMBO basis en kader krijgen pas op 16 juni de uitslag. Dit geldt voor alle basis- en kaderleerlingen in heel Nederland die met de computer examen hebben gemaakt. Dat deze groep leerlingen nu 6 dagen langer in spanning zitten, spijt de betreffende scholen heel erg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen