Boekenmarkt in Oerle kende vliegende start

Foto: Veldhoven Nieuws

De kleinschalige boekenmarkt van de Stichting Koers van Oers kende zondag een vliegende start. Al een half uur voor openingstijd stonden de eerste liefhebbers al aan de poort.

Het mooie weer en de vrije zondag lokte veel boeken- en muziekliefhebbers naar Oerle. Op de speelplaats van basisschool St. Jan Baptist hield de Stichting Koers van Oers een kleinschalige boekenmarkt. Maar met genres als literatuur, thrillers, detectives, romans, kinderboeken, reisboeken, naslagwerken en stripboeken was deze toch compleet te noemen.

De familie Voncken uit Veldhoven heeft kort na het middaguur al een winkelmandje vol boeken verzameld. Ze zochten onder meer al wat kinderboeken voor dochter Natalia. Natalia’s vader werkt voor ASML en is begonnen om wat vaker te lezen. “Ik heb al enkele klassiekers op de kop getikt. Zoals ‘De ontdekking van de hemel’ van Mulisch.” Ook weet hij nog een boek van Herman Brusselmans te scoren.

Muziek

De vrienden George en Henk houden ook van lezen, maar misschien nog wel meer van muziek. “Ik verzamel popmuziek. Thuis heb ik zo’n 50.000 cd’s staan. Tijd om die te beluisteren heb ik nauwelijks. Ik ben meer bezig met het inboeken ervan in een database die ik gemaakt heb”, zegt George die in Best woont. Zijn maat Henk komt uit Geldermalsen. Hij heeft al een stapel interessante cd’s gevonden. “ik verzamel vooral series. Hier heb ik er een uit de serie Dance Classics  gevonden.”

De redactieleden van de Koers van Oers zijn blij met de belangstelling en de opbrengst. Die hebben de vrijwilligers hard nodig voor de maandelijkse uitgave van het dorpsblad de Koers van Oers, de website www.oerle.info en de Facebook pagina Koers van Oers. De opbrengst komt daaraan dan ook volledig ten goede.

Als de coronamaatregelen het toelaten, volgt in oktober weer een grote boeken-, platen- en cd-beurs in dorpscentrum d’Ouw School.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen