Bijzondere dag voor Veldhovense familie Fisser in Son en Breugel

Bert Fisser staat achter het blauwe deel van de vlag
Bert Fisser staat achter het blauwe deel van de vlag
Foto: Ellen van der Vleuten

Bert Fisser (77) is geboren op de dag van de bevrijding van Son en Breugel. 9 personen uit de familie Fisser fietsten afgelopen vrijdag naar Son en Breugel voor een rondleiding.

Vrijdag was de bevrijdingsdag van Son en Breugel. Omdat Bert Fisser 77 jaar geleden op die datum geboren is, fietste hij samen met familieleden van Veldhoven naar het startpunt van de rondleiding. Maurice Hermes is geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Als hobby geeft hij rondleidingen in Son en Breugel en Eindhoven. Maurice is een neef van Bert. “We vonden het wel speciaal om juist op deze dag Son en Breugel te bezoeken en dat hebben we gecombineerd met een route langs een aantal oorlogsmonumenten.”

Zo fietsten ze naar de bossen bij Best waar Joe Mann het leven liet en daarna zijn ze naar de Schietbaanweg in Best gegaan waar Luitenant Robert G. Cole overleed. Vandaar uit zijn ze naar Son en Breugel gefietst waar de familieleden een rondleiding kregen op Sonniuswijk. “We zijn nog even bij Wan van Overveld langsgegaan en natuurlijk heeft hij verteld over de bevrijding”, aldus Maurice. De groep is daarna naar Nederwetten, Nuenen en Eindhoven gegaan, zodat het verhaal van de bevrijding goed in beeld gebracht kon worden.

Via www.mooisonenbreugel.nl Emmy Grit

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen