High Chaparral is klaar om bezoekers te ontvangen

Gastvrouw Anne kan niet wachten om gasten te ontvangen.
Gastvrouw Anne kan niet wachten om gasten te ontvangen.
Foto: Veldhoven Nieuws

De cliënten van zorgorganisatie Severinus staan te popelen om klanten te ontvangen en bedienen in High Chaparral. De dagbestedingslocatie aan de Blaarthemseweg 60 is nu open voor publiek.

De locatie was lang geleden nog een discotheek. Later verzorgde Severinus er dagbesteding aan cliënten met een laag niveau. De snoezelruimte’s en waterbedden hebben nu plaatsgemaakt voor een fraaie horeca-inrichting.

Eigen niveau en tempo

Een activiteitenbegeleider en een medewerker van de restauratieve dienst begeleiden er van maandag tot en met vrijdag groepjes van maximaal acht cliënten. De medewerker restauratieve dienst begeleidt de cliënt met het maken van de lunch. Het is de bedoeling dat de cliënt zoveel mogelijk zelf doet. Alles op het eigen niveau en tempo. De cliënten rouleren er binnen de verschillende functies.

Uit een eerder gehouden enquête onder buurtbewoners bleek dat zij een ontmoetingsplek misten, net als de binding met de cliënten van Severinus. In High Chaparral komt dit alles samen door er vanaf nu ook externe gasten te ontvangen.

Er is een nog bescheiden lunchkaart die is afgestemd op wat de cliënten nu aankunnen. Zo kan er soep worden besteld, en er is keuze uit een aantal belegde broodjes, een wrap, een uitsmijter en een tosti. High Chaparral is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 16.00 uur. Er kan van de lunchkaart besteld worden tussen 11.30 tot 14.30 uur. Voor de liefhebbers is er ook een borrelkaart.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen