Voelen, zien en horen in belevingstuin D’n Hof van Severinus

Dinsdag is de belevingstuin van Severinus op de Keldershoeve officieel in gebruik genomen.

In een lange stoet verplaatst een groep rolstoelers zich over het pad door de belevingstuin. Onderweg passeren ze hangende bamboestokken, een kast waarin ze stro en schapenwol kunnen voelen, kleurrijke vlinders, vogelhuisjes en een stellage met bekkens. Er was voor de groep ernstig meervoudig beperkten tot voor kort nog niet veel te beleven in de buitenlucht. Met het idee van consulent gedragskunde Marieke van den Broek is dat nu veranderd.

Geer van Dinther

De realisatie van de belevingstuin is mogelijk gemaakt dank zij een bijdrage uit het Vernieuwingsfonds van Severinus en een royale schenking van Geer van Dinther. Geer nam in 2017 na een dienstverband van meer dan 40 jaar afscheid van de zorgorganisatie. Bij zijn afscheid vroeg hij donaties die ten goede moest komen aan de bewoners van Severinus.

De belevingstuin is op de Keldershoeve te vinden aan de kant van de Roost. Hoewel de tuin in eerste instantie is ontwikkeld voor de ernstig meervoudig beperkten is deze voor alle bewoners van Severinus toegankelijk. Gedurende de openingstijden van de Keldershoeve zijn ook de inwoners van Veldhoven welkom om een kijkje te komen nemen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen