Vivianne van Wieren niet in voor volgende wethouderperiode

Foto: VVD Veldhoven

Vivianne van Wieren heeft na rijp beraad besloten niet te gaan voor een volgende periode als wethouder.

In een persbericht van de VVD laat zij het volgende weten: “Een ieder die mij kent of de afgelopen maanden ontmoet heeft, weet dat ik ontzettend veel plezier beleef aan het invullen van de functie van wethouder. Maar het is een functie die, net als vele andere, moet passen als een jas. Om verschillende redenen is van dit laatste helaas geen sprake en daardoor kan ik niet de garantie geven dat ik een eventuele volgende ambtsperiode volledig af zou maken. Van een dergelijke garantie moet mijns inziens wel sprake zijn. Niet alleen vanwege het vertrouwen van de kiezer, maar ook vanwege mijn persoonlijke principes; ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg.

Dit maakt dat ik besloten heb om niet voor een volgende termijn als wethouder te gaan. Het is een ervaring die ik, hoewel kort, voor geen goud had willen missen en ik dank mijn partijgenoten dan ook voor hun vertrouwen. Overigens is dit, hoewel het wellicht wel zo klinkt, zeker geen afscheid. De Veldhovense VVD heeft mijn hart en ik zal me sowieso voor de partij in blijven zetten.”

Eerder dit jaar nam zij de wethouderszetel over van Daan de Kort die zijn politieke carrière voortzette  in Den Haag. Van Wieren is al ruim tien jaar actief binnen de lokale politiek. Ze begon bij de VVD als steunfractielid, werd vervolgens raadslid en was daarnaast sinds 2019 fractievoorzitter van de partij.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen