SWOVE wil beter aansluiten bij behoeften mantelzorgers

Foto: Mabel Amber via Pixabay

Fontys-studente Robin Coppens voert haar afstudeerstage uit bij SWOVE.  Daarvoor wil zij graag in contact komen met mantelzorgers die zorg dragen voor een persoon met dementie, waarbij kort geleden (maximaal 1 jaar terug) de diagnose dementie gesteld is.

Robin is vierdejaars-studente aan de opleiding Toegepaste Gerontologie aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven. Momenteel is ze bezig met haar afstudeerstage. Hiervoor wil ze de behoeften achterhalen van mantelzorgers binnen gemeente Veldhoven, die zorg dragen voor een persoon met signalen van dementie vóórdat de diagnose gesteld is.

Voor haar onderzoek wil ze graag in contact komen met mantelzorgers die zorg dragen voor een persoon met dementie, waarbij kort geleden (maximaal 1 jaar terug) de diagnose dementie gesteld is.

Deze mantelzorgers wil ze tijdens een interview vragen terug te kijken naar hun behoeften en pijnpunten die zij ervaarden in de periode vóór de diagnose. Met al deze bevindingen gaat ze vanuit welzijnsorganisatie SWOVE kijken hoe de organisatie nóg beter kan aansluiten bij de behoeften van deze mantelzorgers.

Bent u of kent u een mantelzorger van een persoon met dementie die kort geleden de diagnose heeft gekregen? En wilt u meewerken aan het onderzoek? Neem dan contact met Robin op:

E-mail: [email protected]

Telefoonnummer: 040 254 00 66

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen