Veel belangstelling voor boekenmarkt in Oerle

Foto: Marianne Bosch

De boeken- en platenbeurs in Dorpscentrum d’Ouw School in Oerle was zaterdag in trek. Ook vandaag, 31 oktober, is deze nog te bezoeken van 10.00 tot 15.00 uur.

Ze hebben er keihard voor moeten werken, de redactieleden van het Oerlese maandblad. Door het jaar heen verzamelen ze boeken, platen, cd’s, dvd’s en singletjes. Alles wordt in de kelder onder de basisschool netjes opgeslagen en gesorteerd. Daar zitten al heel veel uren in. Vrijdagavond moesten in de regen maar liefst 750 bananendozen vanuit de kelder worden verplaatst naar d’Ouw School. Daar staat nu alles uitgestald op genre. Er is voor elk wat wils te vinden.

Carry Slee

Zaterdag zochten 230 mensen iets van hun gading. Zo was Riet Devilee uit Veldhoven op zoek naar leesboeken van Carry Slee voor haar kleinkind dat in Noorwegen woont. Dat zal straks blij zijn, want haar oma heeft er een stuk of tien in haar mandje zitten. “Je vindt hier de boeken waarnaar je op zoek bent’, zegt Riet. Ook haar zus Willie uit Eindhoven is aanwezig. Het valt haar op dat alles er zo netjes bij staat. “Ze zijn hier constant bezig om de dozen netjes te houden.” Ze neemt een boek van Thijs Zonneveld over Thomas Dekker mee voor haar man. “Hij leest niet zo veel. Ik hoop dat hij het zal lezen.”

De Veldhovense Ineke Groenen – De Greef heeft al een mandje vol boeken verzamelt. Nu snuffelt ze in de dozen met elpees. “Ik zoek er een van Johnny Cash waarop hij christelijke liedjes zingt.” Een jaar geleden heeft Ineke weer een platenspeler aangeschaft. Nu draait ze daar vaak een elpee van het duo Elly en Rikkert op. “Daarop staan vrolijke christelijke liedjes. Ik wil dat die op mijn uitvaart gedraaid worden.”

Nederlands leren

Sinds 3 jaar woont het Turkse echtpaar Kaan en Meryem Mutlu in Nederland. Nu wonen ze in Veldhoven en willen onze taal leren. Daarin volgen ze les, maar ze willen ook Nederlands leren uit leesboekjes. Samen met een van de vrijwilligers op de boekenmarkt zoeken ze naar geschikte boekjes. Er gaat een stapeltje boekjes van Jip en Janneke mee naar huis. Kaan werkt bij ASML. “We willen hier graag blijven wonen. Daarom gaan we de taal leren.”

Bij vertrek mag iedereen nog een gratis boek uitzoeken. En voor elke 25e bezoeker ligt er een mooi cadeautje klaar. Kortom, zeker de moeite waard om vandaag nog een bezoek te brengen aan de uitgebreide boekenmarkt in d’Ouw School.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen